Den 29 mars utses Sveriges mest lovande unga talanger inom forskning och vetenskap på Utställningen Unga Forskare. Årets prisutdelare är Therése Treutiger, vice VD, marknads- och operativ chef för Microsoft i Sverige.

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Här samlas Sveriges framtid inom forskning och vetenskap, och uppmuntras till en karriär som specialist inom akademi och näringsliv.

Finalen, där eleverna presenterar sina projekt och tävlar om priser för över en halv miljon kronor, hålls på Tekniska museet i Stockholm den 27 och 28 mars. På prisutdelningen den 29 mars utses bl a Sveriges Unga Forskningslandslag, som representerar Sverige i världens största vetenskapstävlingar för unga.

  • Vi är oerhört glada att Microsoft vill uppmärksamma ungdomarna i Utställningen Unga Forskare. Therése har en lång karriär inom IT- och telekombranschen bakom sig och tillsammans kan vi visa på vikten av att lyfta fram unga talanger för att lösa framtidens utmaningar, såväl inom teknikutveckling som andra områden, säger Anna Hedlund, generalsekreterare Unga Forskare.

Therése Treutiger är vice VD, marknads- och operativ chef på Microsoft Sverige samt ingår i den svenska ledningsgruppen. Hon är ansvarig för Microsofts strategi, affärsområden, marknadsföring och operativa verksamhet. Hon började på Microsoft 2015 och var tidigare hos Telia Company-koncernen i över 18 år där hon hade ett flertal ledande positioner. Mobilitet och företagsmarknaden har varit Theréses ledstjärnor under sina mer än 20 år i IT- och telekombranschen.

  • Microsoft Sverige har under flera år uppmärksammat yngre talanger inom IT och teknik, i synnerhet unga tjejer som vi i snart två decennier hyllat med utmärkelsen Årets IT-tjej. Utställningen Unga Forskare är inget undantag. Priserna är viktiga då det ger oss en möjlighet att uppmärksamma unga som på olika sätt bidrar till forskning och vetenskap genom kreativa projekt och med spännande infallsvinklar, säger Therése Treutiger, vice VD för Microsoft i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

Therése Treutiger

 

Kontakt

Anna Hedlund, generalsekreterare Unga Forskare: 076-109 11 23, anna.hedlund@ungaforskare.se

Om Utställningen Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare har arrangerats sedan 1963 och är Sveriges största rikstäckande tävling för gymnasister inom naturvetenskap, teknik och matematik. I år tävlar 667 elever i en digital uttagning samt åtta semifinaler runt om i Sverige. Finalen hålls på Tekniska museet i Stockholm den 27-29 mars. Utöver deltagarna besöker ett stort antal skolklasser Utställningen varje år för att inspireras, få kunskaper och egna projektidéer. Deltagarna tävlar om priser till ett värde av över en halv miljon kronor, bland annat utses Sveriges Unga Forskningslandslag; Sveriges representanter i världens största vetenskapstävlingar för unga. Utställningen Unga Forskare drivs av den ideella organisationen Unga Forskare som arbetar för att utveckla ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik.

Om Unga Forskare

Unga Forskare är Sveriges största ideella ungdomsorganisation med syfte att ge unga mellan 6 och 25 år förutsättningar att utveckla sitt intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Förbundet, som grundades 1977, består av 40 medlemsföreningar som organiserar 4 300 medlemmar. Unga Forskare driver ett stort antal nationella verksamheter som samlar, belyser och uppmuntrar unga i Sverige med intresse för forskning och utforskning inom naturvetenskap, teknik och matematik.

 

Ladda ned pressmeddelandet här.