Nu är det dags att söka till poster i Unga Forskares förbundsstyrelse! Valberedningen öppnar nu för ansökningar och nomineringar till förbundsstyrelsen mandatperioden 2020-2021.

Om du vill vara med och med och driva en av Sveriges största ungdomsorganisationer är det självklart att du ska söka! Men du kanske undrar hur det är att arbeta i styrelsen? Vad gör man och vad kan man lära sig? Max Vinger, ledamot 2018 och vice ordförande 2019, berättar:

Hej!

Jag heter Max Vinger och har suttit i förbundsstyrelsen för Unga Forskare 2018-2019.  Att sitta i styrelsen är ett förtroendeuppdrag på två år som väljs av Unga Forskares medlemmar under vårt årsmöte, Riksstämman. Vi tror på principen ”av unga för unga” och därför består styrelsen av ungdomar.

Styrelsen består av 1 ordförande, 1 vice ordförande och 5 till 9 övriga ledamöter som träffas 5-6 gånger om året för arbetshelger och styrelsemöten. Annars arbetar vi individuellt och i mindre grupper, stämmer av och diskuterar tillsammans online. Vi arbetar främst med långsiktiga strategiska frågor, till exempel policys, stadgar och strategier övergripande över Unga Forskare, men också med personalfrågor för våra anställda och med påverkansarbete.

Som en del av förbundsstyrelsen får du möjlighet att utvecklas inom allt från styrelsearbete till påverkansarbete. Du får erfarenhet av att arbeta i en grupp men också av att ta eget ansvar för att driva de frågor du brinner för. Du får jobba med och utvecklas inom ekonomi, kommunikation, ledarskapsfrågor,  administration, föreningsfrågor och mycket mer inom Sveriges största ungdomsförbund för naturvetenskap, teknik och matematik. Du får se Unga Forskare ur ett fågelperspektiv, vara med och peka ut vägen framåt, och såklart även vara en del av den fina gemenskap som finns i styrelsen och Unga Forskare som helhet.

Att vara en del av förbundsstyrelsen är en fantastisk möjlighet till både personlig utveckling och att påverka de tusentals ungdomar vi når genom våra medlemsföreningar, verksamheter och påverkansarbete. Det är en stor ära som du inte kommer ångra att du var en del av. Tillsammans främjar vi ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik, samt deras roll i samhället.

Här kan du läsa annonsen:
https://ungaforskare.se/wp-content/uploads/2019/05/sok-till-styrelsen2019.pdf

Intresseanmälan görs via länken nedan:
https://forms.gle/DWwjqPNwHknuf2tA6

Du kan även göra en nominering:
https://forms.gle/fwLvi98kTaFd9a9N8