Schemat på CASTIC rullar vidare och deltagarna har nu fått möta juryn. Läs medan vad de har att säga om bedömningen!

 

“Igår blev vi bedömda av juryn. Det var hemskt. Normalt sett så brukar folk jag pratar med om mitt projekt vara intresserade med många frågor. Även juryn i Sverige ställde lämpliga följdfrågor när det passade… Men juryn här var mycket svårare att imponera, ungefär såhär gick det till:
”Hello, tell me about your project please”. Man berättar i kanske 10 min… ”OK, and what is your conclusion?”. Så berättar man lite till… ”OK thank you” och så bara drar dem!
Saker gjordes inte heller bättre av faktumet att jag stod brevid kanske det bästa AI-arbetet i hela computer scienceavdelningen…
Juryn är dock inte så viktig tycker jag, det mest givande från CASTIC hittils har varit att lära känna massor av fantastiska människor:
Igår pratade jag i timmar med deltagarna från Turkiet om allt möjligt, med en kompis från Nepal diskuterade vi hur AI kan förbättras och med en deltagare från Hong Kong diskuterade vi världsfred och Kinas sesamy score-system. De flesta kineserna jag pratat med kan engelska, men för de som inte kan finns det bra
 översättningsappar och även ledare som kan översätta. En kinesisk grupp som sitter mittemot mig, Kado och 李兮, kan inte engelska alls men vi är bra vänner ändå och kommunicerar mest genom charader haha. De gjorde en app där man kan ha massor av recept där man kan bläddra mellan receptens steg med ens röst så att man inte kladdar ner sin telefon när man lagar mat.”
-Charles Maddock

“Igår var dagen då domarna gick runt i hallen för sina intervjuer. Det blev tidig start med första intervjuerna vid 8 så alla var lagom pigga mot eftermiddagen. Domarna var klara vid 14, så tills 18 (då vi fortfarande var inlåsta i utställningshallen…) fick vi fördriva tiden med att fortsätta lära känna och prata runt med de andra projekten! Nu är utställningsdagarna över för oss, och i väntan på domarbeslutet fylls våra dagar nu av sociala aktiviteter som gådagens mixer-middag och morgondagens “cultural visit”! Tack å hej!”

-Ellen Hammarstedt