Studentprojektet Autobike – den självcyklande cykeln. Klicka på bilden för att titta på filmen! Musik: https://www.bensound.com. 

Utvecklingen inom robotik och artificiell intelligens (AI) går fort, men de största framstegen ligger fortfarande framför oss. Därför behövs ingenjörer och forskare som kan konstruera morgondagens robotar.

På civilingenjörsprogrammet i robotik, vid Mälardalens högskola (MDH), får du redan under studietiden bekanta dig med både forskningsvärlden och näringslivet, samtidigt som du får en inblick i hur arbetslivet kan se ut efter studierna. Det sista året ägnas åt det stora slutprojektet, som pågår under en hel termin, där du får designa, konstruera och programmera robotar tillsammans med forskare och företag, i verkliga projekt. I de senaste projekten har studenterna jobbat med att utveckla en självkörande cykel, en robot som ska kunna hämta och sortera sopor och en robothand som ska kunna styras med hjärnan.

 

Snabba fakta om MDH – en av Sveriges största högskolor

* Campus i Eskilstuna och Västerås. Våren 2020 flyttar högskolan i Eskilstuna in i helt nya lokaler.

* 16 000 studenter, 55 program och 1000 kurser

* Världsledande forskning inom inbyggda system

* Strategiska avtal med globala företag som ABB, Volvo och Bombardier

* Alla MDH:s utbildningar är framtagna i samverkan med näringsliv och offentlig sektor, för att säkerställa att studenterna har relevant kompetens efter examen. Samverkan ger också möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, exjobb, gästföreläsningar och nätverksskapande under studietiden.

* Goda möjligheter till utlandsstudier på nästan alla program

* 86% av högskolans studenter är etablerade på arbetsmarknaden ett år efter examen

* Bostadsgaranti för dig som flyttar till Eskilstuna eller Västerås

Vill du veta mer om utbildningen och om MDH?

Besök mdh.se eller kom förbi högskolans monter i mässhallen under Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS), den 9 december 2019.