Den 6 april offentliggörs medlemmarna i Sveriges Unga Forskningslandslag 2020. Landslaget består av Sveriges mest lovande gymnasieelever inom naturvetenskap, teknik och matematik. Nu väljer Ericsson att gå in som officiell sponsor av landslaget 2020.

Unga talanger är en viktig pusselbit för att lösa våra gemensamma utmaningar, och svenska ungdomar tillhör världens främsta inom vetenskap. Under flera år har de svenska delegationerna skördat framgångar på världens största vetenskapstävlingar för unga. Landslaget är både viktiga ambassadörer för Sverige och förebilder för andra unga.

Varje år tävlar Sveriges främsta gymnasieelever med projekt inom naturvetenskap, teknik och matematik i Forsknings-SM – Utställningen Unga Forskare. Tävlingen anordnas av Unga Forskare och har belönat unga talanger sedan starten 1963. Här samlas Sveriges framtid inom forskning och vetenskap och uppmuntras till en karriär som specialist inom akademi och näringsliv.

Forskningslandslaget kommer under 2020 att delta i flera utåtriktade aktiviteter tillsammans med Ericsson.

Hos oss på Ericsson är innovation en del av DNA. Våra idéer, den teknik vi utvecklar och de uppfinningar vi har möjliggjort har påverkat världen de senaste 140 åren. Det har bidragit till att förändra både privatliv och arbetsliv, ja samhället som helhet. Ericssons forskning och utveckling, byggd av kreativa uppfinnare, har lagt grunden till många av de vardagliga aktiviteter som du tar för givet när du använder din smartphone. Nu banar vi ny väg med den 5G teknologi vi utvecklat sen 10 år tillbaka och blickar in i framtiden, kanske mot ett tankestyrt internet för alla sinnen!

– Tillsammans med Unga Forskare tar vi sikte på framtiden. Då Ericssons forskning är grundbulten i Ericssons verksamhet tror vi att vårt bidrag till landslaget kan vara i form av inspiration, vägledning och att vi smittar av oss av vår nyfikenhet och upptäckarglädje om vad framtiden kan vara, något vi upplever dagligen på Ericsson, menar Magnus Frodigh, Forskningschef på Ericsson.

– Vi är oerhört glada att Ericsson går in som huvudsponsor till Sveriges Unga Forskningslandslag 2020. Ericsson är en attraktiv arbetsgivare för många unga, och är ledande på flera intressanta forskningsområden. Tillsammans kan Ericsson och forskningslandslaget göra mycket för att inspirera fler unga till en framtida bana inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det behöver Sverige, säger Anna Hedlund, generalsekreterare Unga Forskare.