Vi på Unga Forskare har glädjen att presentera årets RSI-stipendiat, Oskar Wendt:

Oskar Wendt, RSI-stipendiat 2020

Jag är mycket glad över att just jag får chansen att forska genom RSI-programmet på MIT i sommar. Det tror jag kommer bli väldigt roligt! Tyvärr sker inte RSI på plats i Boston i år men de har tagit fram en bra lösning så att programmet ändå kan genomföras på distans. Föreläsningarna under den första veckan kommer vara väldigt intressanta och jag ser speciellt fram emot det fyra veckor långa forskningsprojektet. Än är det inte klart vilket specifikt område det kommer bli inom för mig, men jag är säker på att det blir spännande!


Jag heter Oskar Wendt, bor i Helsingborg och är 17 år gammal. Mina främsta intressen är fysik och matematik och i framtiden vill jag gärna jobba inom dessa områden, specifikt relaterat till raketer och rymdfärd. Jag vill hjälpa till att designa nya raketer för att kunna utforska vårt solsystem på nya sätt! Utanför skolan tycker jag om att engagera mig i min omgivning, som i Elevkåren och i min tidning,
 partikular.se, men jag gillar också att umgås med kompisar och spenderar en hel del tid på plugg.