I år kompletteras Utställningen Unga Forskare – SM i forskning – med ett nytt digitalt program för skolan. Tillsammans med ledande aktörer inom svensk och internationell forskning vill vi inspirera och rusta ungdomar för en framtid som forskare, specialist eller ingenjör.

I år äger Utställningen Unga Forskare rum helt digitalt och kompletteras med ett omfattande program för gymnasieskolor i form av öppna digitala föreläsningar och digitala forskningsmontrar från företag, lärosäten, forskningsinstitut och namnkunniga forskare.

I öppna föreläsningar och digitala montrar presenteras aktuell forskning och spännande applikationer inom allt från etisk AI, internet of senses och självkörande fordon till miljövänliga material, solsegel och hållbara städer. Vi erbjuder även en rad presentationer till stöd för gymnasiearbetet, i vetenskaplig metod, vetenskapskommunikation, tidigare finalister som berättar om sina gymnasiearbeten och mycket mer. Materialet fungerar både till stöd för gymnasiearbetskursen, inför högskolevalet och i olika naturvetenskapliga och tekniska kurser.

Bland de medverkande i skolprogrammet finns Ericsson, AstraZeneca, IBM, KTH, Göteborgs universitet, Chalmers, CERN-laboratoriet, astronaut Christer Fuglesang, kemisten Ulf Ellervik, läraren Magnus Ehinger och många fler.

Programmet ligger uppe hela våren. Från 22 mars visas även finalutställningen av Utställningen Unga Forskare digitalt.

Besök Digitala Utställningen Unga Forskare här!