Nu finns årets finalprojekt i Digitala Utställningen Unga Forskare, SM i forskning, tillgängliga på vår digitala plattform. Ta del av finalisternas projektpresentationer, se deras presentationsfilmer och få inspiration till ditt eget gymnasiearbete.

Varför inte lära dig något nytt om biodiesel, pappersflygplanets aerodynamik, blodsockrets påverkan på kognitionen eller motorbåtens ljudpåverkan under ytan? Nu är finalen i Forsknings-SM öppen för besökare från hela Sverige. Finalisterna presenterar sina arbeten genom video, abstracts, posters och bilder. I montrarna finns även möjlighet att ställa frågor direkt till våra finalistdeltagare.

Rösta på ditt favoritprojekt! Under prisutdelningen delar vi ut Publikens pris till det projekt som fått flest röster av våra besökare. Du röstar genom att klicka på hjärtat i montrarna.

I år äger Utställningen Unga Forskare rum helt digitalt och kompletteras även med ett omfattande program för gymnasieskolor i form av öppna digitala föreläsningar och digitala forskningsmontrar från företag, lärosäten, forskningsinstitut och namnkunniga forskare. Materialet ligger uppe hela våren och fungerar till stöd både i gymnasiearbetet och i natur- och teknikämnena.

Prisutdelning sker 29 mars kl 14.00 på Utställningen Unga Forskares Facebooksida. Prisutdelare är Börje Ekholm, VD och koncernchef på Ericsson. På prisutdelningen delar vi ut stipendier och priser till ett totalt värde av 500 000 kr. Vi utser Sveriges Unga Forskningslandslag 2021, som under året kommer att representera och tävla internationellt för Sverige. Officiella sponsorer av landslaget 2021 är Ericsson och AstraZeneca.

Varmt välkommen att besöka finalutställningen i Digitala Utställningen Unga Forskare 2021!