Det finns de som spenderar en förmögenhet och bränner tonvis med raketbränsle för att flyga ut i rymden och uppleva ett fåtal minuter av viktlöshet. Men tänk om du skulle kunna göra detsamma till priset av en biobiljett, utan att öka ditt koldioxidavtryck, och till och med stanna kvar i rymden i en hel timme?

Tänk om det fanns simbassänger där du skulle kunna använda ett syreutrustad VR-headset för att uppleva att du är i yttre rymden med total tyngdlöshet. Även om du fysiskt skulle befinna dig under vattnet så skulle VR ge dig den upplevelsen av att du svävar fritt i rymden med universums alla stjärnor omkring dig. Ganska snart kan yttre rymden vara precis runt hörnet.

Hos vår sponsor Ericsson är innovation en del av deras DNA. Deras idéer, den teknik de utvecklar och de uppfinningar de har möjliggjort har förändrat världen de senaste 140 åren. Ericssons forskning och utveckling, byggd av kreativa uppfinnare, har lagt grunden till många av de vardagliga aktiviteter som vi tar för givet när vi använder vår smartphone. Deras 5G-teknologi som de utvecklat sedan 10 år tillbaks håller på att rullas ut världen över och nu blickar vi in i framtiden mot en intelligent värld anpassad för oss!

Ericsson lägger stor vikt vid att inspirera fler unga till en framtid inom forskning och vetenskap. Därför är vi stolta att Ericsson väljer att sponsra Sveriges Unga Forskningslandslag 2022.

Kika också gärna in i deras digitala montrar i Unga Forskares skolprogram: Internet of senses och Self-driving vehicles och lyssna på samtal mellan en AI-forskare och forskningslandslaget i våra Öppna föreläsningar – där får du veta mer om hur framtiden ser ut, och kan även hämta idéer till ditt gymnasiearbete!