Regeneron ISEF, VM i forskning för unga, har startat! ⭐️
 
Nu har startskottet gått för världens största utställning och tävling för tekniskt och naturvetenskapligt intresserade ungdomar, Regeneron International Science and Engineering Fair, Regeneron ISEF.
 
Våra fem stipendiater från Sveriges unga forskningslandslag år 2022 är på plats i Atlanta, Georgia och ser fram emot en mycket spännande vecka. Ta del av deras upplevelser i VM-studion och hör dem berätta om sina projekt och om hur invigningsceremonin var. Du hittar VM-studion på Unga Forskares youtubekanal eller genom att gå in på denna länk.
För att välkomna alla deltagare på invigningsceremonin fanns Maya Ajmera som är VD och koncernchef för Society for Science och utgivare av Science News, George Yancopoulos som är medgrundare och ordförande för Regeneron samt Ángel Cabrera, rektor på Georgia Institute of Technology. För att se invigningsceremonin gå in på denna länk.
 
Du har även chansen att uppleva forsknings-VM digitalt! Virtual Regeneron ISEF 2022 äger rum för allmänheten 5-13 maj och är en unik möjlighet för dig som vill inspireras av förebilder inom vetenskap och teknologi, samt ta del av exklusivt innehåll bestående av paneldiskussioner, föredrag, presentationer från tävlande och mycket mer! Passa på att lära dig mer om STEM-karriärer från årets sponsorer, möt amerikanska toppuniversitet och delta i spännande STEM-upplevelser. Länk till Virtual Regeneron ISEF 2022 ser du härTryck mitt i bilden för att komma in i den digitala utställningen och ta del av innehållet.
 
🎉För att se projektet Utsiktsberäkning (eng How far can you see) av Andreas Törnkvist, Moltas Lindell, Curt Nicolin Gymnasiet, Finspång, se SOFT052T under Systems Software.
🎉För att se projektet Hur kan förändringar i nederbörd påverka de marina ekosystemen i Skagerrak? (eng- Effects of Precipitation on Marine Ecosystems) av Lovis Bergstrand, Uddevalla gymnasieskola, Uddevalla, se EAEV074 under Earth And Environmental Sciences.
🎉För att se projektet Stabilitetsanalys av multipelstjärnsystem (eng- Stability Analysis of Multiple Star Systems) av Albin Sjögren, Simon Holmqvist, Polhemskolan, Lund, se PHYS061T under Physics And Astronomy.
 
Info om tävlingen: 
Varje år deltar tiotals miljoner ungdomar från över 75 länder och regioner i deltävlingar världen över. Av dessa tar sig runt 1800 hela vägen till finalen i USA för att tävla om priser värda närmare 5 miljoner dollar. Utöver själva tävlingen anordnas dessutom olika sociala och vetenskapliga aktiviteter där finalisterna får chansen att inspireras och knyta nya kontakter. För mer info se Regeneron ISEF hemsida. Följ även forskningslandslagets äventyr på sociala medier: Facebook, se länk här och Instagram (@forskningslandslaget).