Nu är Stockholm Junior Water Prize, SJWP, VM i vattenfrågor för unga igång!

Våra två tävlande från Sveriges Unga Forskningslandslag är på plats i Stockholm och tar del av några spännande dagar. Hör om deras upplevelser i VM-studion där de berättar om sina projekt och om sina förväntningar. Du hittar VM-studion på Unga Forskares youtubekanal eller genom att klicka på videon nedan.

Följ Kevin och Simons äventyr dag för dag, främst på Forskningslandslagets Facebook- och Instagramsida och hör deras reflektioner i VM-studio som publiceras på ungaforskare.se.

Ta gärna del av Kevin och Simons digitala projekt Hydroponisk odling! Du kan även se vilka andra projekt som vår svenska delegation tävlar mot.

SJWP genomförs i samband med World Water Week 2022 som i år har tema “Seeing the Unseen: The Value of Water”. Du vet väl om att du kan registrera dig kostnadsfritt och ta del av nästan 300 sessioner digitalt?

Tack till Xylem som sponsrar tävlingen!

Tack också till våra landslagssponsorer Ericsson och AstraZeneca.

Foto: Gustav Gräll

Info om tävlingen
SJWP syftar till att uppmuntra unga människor att engagera sig i vattenfrågor lokalt, nationellt eller globalt. På SJWP kommer ungdomar från 36 länder till Stockholm för att delta i ett program med en mix av vetenskap och roliga aktiviteter. Deltagarna får träffa kungligheter och blir introducerade för toppersoner inom vatten och hållbarhet från hela världen. Förstapris i Stockholm Junior Water Prize är 15 000 USD samt en glasskulptur. Ett Diploma of Excellence på 3 000 USD delas också ut. Tävlingen avslutas med en digital prisceremoni 30 augusti.