Lovskola i cybersäkerhet

På höstlovet (vecka 44) arrangerar vi en lovskola för dig som vill lära dig mer om cybersäkerhet. Under lovskolan kommer vi att lära oss mer om allt från programmering och kryptering till IT-attacker och cyberförsvar. Som deltagare får du lära dig mer om hur du kan skydda dina uppgifter online, skapa säkra lösenord och undvika bedrägerier. Du får också träffa personer som arbetar inom IT-säkerhetsbranschen – som white-hat hackare eller som IT-expert.

Upplägg, nivå och tidsåtgång

Lovskolan är uppdelad i två delar, den första delen är mer grundläggande och du behöver inte ha några som helst förkunskaper för att kunna delta. Under denna del kommer du att få chans att lära dig om säkerhet, bedrägerier, hur du skyddar dina uppgifter och grundläggande programmering och kryptering. På så sätt lägger denna del även grunden för att du ska kunna delta i andra halvan av lovskolan om du vill det.

Den andra delen är lite mer avancerad och det är bra att ha vissa förkunskaper. Under den här delen kommer deltagarna att få lösa programmeringsövningar, kryptera och arbeta med olika typer av case om hackerattacker, bedrägerier och annat. Vill du delta på båda delar, det vill säga hela veckan, är du såklart välkommen att göra det!

Här kan du se det preliminära schemat.

Läs mer om lovskolan och anmälan på www.cybersecurityacademy.se.
Anmälan stänger den 2 oktober.