Nu är årets forsknings-VM i vattenfrågor för unga slut och vår svenska delegation är åter hemma efter sina upplevelser på Stockholm Junior Water Prize, SJWP 2022. Hur känns det att ha deltagit i forsknings-VM i vattenfrågor för unga? Hör Kevin Brusebys och Simon Lilieblads reflektioner i VM-studion! De berättar även om sina bästa tips till gymnasieelever som göra sina gymnasiearbeten!

Du hittar VM-studion på Unga Forskares youtubekanal eller genom att klicka på videon nedan.

Tack till Xylem som sponsrar tävlingen!

Tack också till våra landslagssponsorer Ericsson och AstraZeneca.

Foto: Nils Grimbeck

Info om tävlingen
SJWP syftar till att uppmuntra unga människor att engagera sig i vattenfrågor lokalt, nationellt eller globalt. På SJWP kommer ungdomar från 36 länder till Stockholm för att delta i ett program med en mix av vetenskap och roliga aktiviteter. Deltagarna får träffa kungligheter och blir introducerade för toppersoner inom vatten och hållbarhet från hela världen. Förstapris i Stockholm Junior Water Prize är 15 000 USD samt en glasskulptur. Ett Diploma of Excellence på 3 000 USD delas också ut.