Välkommen till EM-Studion med Sveriges Unga Forskningslandslag och reseledare Stella Axelsson!

13-18 september tävlar Arvin Björkgren, Love Sundin, Yangyi Qi, Alicia Larsen och Alice Heiman för Sverige i Forsknings-EM 2022 i Leiden, Nederländerna. De är medlemmar i Sveriges Unga Forskningslandslag och tävlar med forskningsarbeten om antioxidativa effekter, bröstradiologi och partikelnivåer i tunnelbanan.
Ta del av EM-studion där de berättar om sina projekt och om sina förväntningar! Du hittar EM-studion genom att klicka på videon nedan.

Följ äventyret löpande på Sveriges Unga Forskningslandslag kanaler på Facebook och Instagram (@forskningslandslaget)!  

 

Ta gärna del av våra representanters projekt digitalt på EUCYS hemsida via denna länk. Du kan även se vilka andra projekt som vår svenska delegation tävlar mot. Se öppningsceremonin digitalt! Ta även del av prisceremonin lördag 17 september kl 13.00-14.30 via denna länk.

Tack till Beijerstiftelsen och våra landslagssponsorer Ericsson och AstraZeneca.

 

Info om tävlingen

European Union Contest for Young Scientists (EUCYS) är EM i forskning för ungdomar och en veckas utställning som årligen arrangeras i ett EU-land. På EUCYS får stipendiaterna får chans att vinna olika priser och tillfälle att möta Europas främsta forskare och andra engagerade ungdomar. 150 ungdomar från 39 länder är med och tävlar om kontantpriser värda €62,000 och över 20 andra priser inkluderat platser på världskända forskningsforum och konferenser. EUCYS är ett EU-projekt och flyttar runt i olika EU-länder med olika värdorganisationer varje år.