Regeneron ISEF, VM i forskning för unga, har startat!

Nu har startskottet gått för världens största utställning och tävling för tekniskt och naturvetenskapligt intresserade ungdomar, Regeneron International Science and Engineering Fair, Regeneron ISEF. Våra tre landslagsmedlemmar från Sveriges Unga Forskningslandslag år 2023 är på plats i Dallas, Texas, och ser fram emot en mycket spännande vecka. Ta del av deras upplevelser i VM-studion och hör dem berätta om sina projekt. Du hittar VM-studion på Unga Forskares youtubekanal eller genom att gå in på denna länk eller genom att klicka på videon nedan:

 

Du har även chansen att se de tävlandes bidra digitalt! Länk till digital finalutställning “Virtual Showcase” ser du här.

👉  För att se projektet Kvantifiering av himlaglim med en konsumentkamera (eng Quantifying Skyglow With a Consumer Camera) av Axel Sethsson, Norra real, Stockholm, se PHYS061 under Physics and Astronomy, direktlänk här. 

👉  För att se projektet Undersökning av Vintergatans struktur och kinematik med SALSA teleskopen  (eng- The Rotation Curve of the Milky Way Galaxy) Tuva Källberg, Sven Erikssonsgymnasiet, Borås se PHYS048 under Physics and Astronomy, direktlänk här

👉  För att se projektet A Mathematical Model of IL-6 in Breast Cancer av Yasma Esteitieh, Malmö Borgarskola, Malmö se CBIO060 under Computational Biology and Bioinformatics, direktlänk här

För att välkomna alla deltagare på invigningsceremonin fanns bland annat Maya Ajmera som är VD och koncernchef för Society for Science och utgivare av Science News och Michael Brown, Ph.D., Nobelpristagare. För att se invigningsceremonin gå in på denna länk.

Info om tävlingen: Varje år deltar tiotals miljoner ungdomar från över 75 länder och regioner i deltävlingar världen över. Av dessa tar sig runt 1800 hela vägen till finalen i USA för att tävla om priser värda närmare 5 miljoner dollar. Utöver själva tävlingen anordnas dessutom olika sociala och vetenskapliga aktiviteter där finalisterna får chansen att inspireras och knyta nya kontakter. Följ forskningslandslagets äventyr på sociala medier: Facebook, se länk här och Instagram (@forskningslandslaget).

Tack till Ericsson och AstraZeneca. Med stöd från Beijerstiftelsen och USA:s ambassad i Stockholm.