Det blir ingen tävling utan jurymöten och nu har deltagarna upplevt de något fruktade, men samtidigt väldigt spännande, jurymötena. Juryn gör en bedömning av deltagarnas projekt och ställer utmanande frågor.

Hör mer om landslagsmedlemmarnas reflektioner och vilka frågor de fick av juryn, i VM-studion. Hör också om den särskilda reaktion som en av landslagsmedlemmarnas projekt väckte hos en av juryledamöterna! Tuva, Axel och Yasma har också lyssnat på panelsamtal och inspirationsföreläsningar med amerikanska representanter från forskarvärlden. Ett spännande exempel är föreläsningen från National Geographic om återvinning av gråvatten – en innovation från en tidigare ISEF-deltagare!

Vi önskar medlemmarna ett fortsatt lycka till och en trevlig vistelse!

Info om tävlingen: Varje år deltar tiotals miljoner ungdomar från över 75 länder och regioner i deltävlingar världen över. Av dessa tar sig runt 1800 hela vägen till finalen i USA för att tävla om priser värda närmare 5 miljoner dollar. Utöver själva tävlingen anordnas dessutom olika sociala och vetenskapliga aktiviteter där finalisterna får chansen att inspireras och knyta nya kontakter. Följ forskningslandslagets äventyr på sociala medier: Facebook och Instagram @forskningslandslaget. För mer info se Regeneron ISEFs hemsida.

Tack till Ericsson och AstraZeneca. Med stöd från Beijerstiftelsen och USA:s ambassad i Stockholm.