Nu är årets VM i forskning för unga slut och vår svenska delegation är åter hemma efter sina upplevelser på Regeneron ISEF 2023. Hur känns det att ha deltagit i VM i forskning för unga? Hör våra tre landslagsmedlemmars reflektioner i VM-studion! De berättar även om sina bästa tips till dig som gör ditt gymnasiearbete! 

Forsknings-VM är en internationell smältdegel för ung forskning. Här deltar inte minst ett stort antal amerikanska ungdomar från tidig ålder, något som visar på hur närvarande och levande STEM är i det amerikanska skolsystemet. Elever utför vetenskapliga projekt, deltar i utställningar och är med i science clubs på fritiden. Där finns en “science-kultur” som vi på Unga Forskare arbetar för att stärka också i svenska skolor.

Tack till Ericsson och AstraZeneca. Med stöd från Beijerstiftelsen och USA:s ambassad i Stockholm.

Info om tävlingen: 

Varje år deltar 1,8 ungdomar från över 75 länder och regioner i deltävlingar världen över. Av dessa tar sig runt 1800 hela vägen till finalen i USA för att tävla om priser värda närmare 6 miljoner dollar. Utöver själva tävlingen anordnas dessutom olika sociala och vetenskapliga aktiviteter där finalisterna får chansen att inspireras och knyta nya kontakter. För mer info se Regeneron ISEF hemsida. 

Läs mer om Sveriges unga forskningslandslag på vår hemsida

Fortsätt följ Forskningslandslagets äventyr på sociala medier: Facebook, se länk här och Instagram (@forskningslandslaget).