Nu har startskottet gått för Stockholm Junior Water Prize, SJWP, forsknings-VM för vattenfrågor! 

Våra tre landslagsmedlemmar Johanna Hofvendahl, Nellie Jörnkvist och Maja Blomberg från Sveriges Unga Forskningslandslag 2023 är på plats i Stockholm och ser fram emot en mycket spännande vecka. Ta del av deras upplevelser i VM-studion och hör dem berätta om sitt projekt och om sina förväntningar. Du hittar VM-studion på Unga Forskares youtubekanal eller genom att klicka på videon nedan.Du kommer att få följa Nellies, Johannas och Majas äventyr dag för dag främst på Forskningslandslagets Facebook- och Instagramsida. Ta gärna del av deras projekt Kvitton 2022 – toxiska för vattenlevande organismer? digitalt! Se länk till här. Du kan även se vilka andra projekt som vår svenska delegation tävlar mot. 

SJWP genomförs i samband med World Water Week 2023 som i år har tema “Seeing the Unseen: The Value of Water”.

Tack Xylem som sponsrar tävlingen.

Tack till våra landslagssponsorer Ericsson och AstraZeneca. Tack också till Beijerstiftelsen.

Info om tävlingen: SJWP syftar till att uppmuntra unga människor att engagera sig i vattenfrågor lokalt, nationellt eller globalt. På SJWP kommer ungdomar från 31 länder till Stockholm för att delta i ett program med en mix av vetenskap och roliga aktiviteter. Deltagarna får träffa kungligheter och blir introducerade för toppersoner inom vatten och hållbarhet från hela världen. Förstapris i Stockholm Junior Water Prize är 15 000 USD samt en glasskulptur. Ett Diploma of Excellence på 3 000 USD delas också ut. Tävlingen avslutas med en digital prisceremoni 22 augusti.