Nu laddar vi inför European Union Contest for Young Scientists (EUCYS), forsknings-EM!

Våra fyra landslagsmedlemmar Sachi Premaratne, Arian Chimenson, Freja Wallblom och Elisa Carnö från Sveriges Unga Forskningslandslag år 2023 är strax på plats i Bryssel, och ser fram emot en mycket spännande vecka. De får chans att vinna olika priser och tillfälle att möta Europas främsta forskare och andra engagerade ungdomar.

Ta del av deras upplevelser i EM-studion och hör dem berätta om sina projekt. Du hittar EM-studion på Unga Forskares youtubekanal eller genom att gå in på denna länk eller genom att klicka på videon nedan:Du kommer att få följa landslagsmedlemmarnas äventyr dag för dag främst på Forskningslandslagets Facebook– och Instagramsida.

Tack till våra landslagssponsorer Ericsson och AstraZeneca . Tack också till Beijerstiftelsen.

 

Info om tävlingen: 

Forsknings-EM, EU Contest for Young Scientists, startades av EU-kommissionen och arrangeras varje år i olika EU-länder för att lyfta fram Europas och världens främsta forskningsprojekt utförda av ungdomar i åldern 14-20 år. I år hålls tävlingen i Bryssel, Belgien. Programmet innehåller utställning med finalisternas forskningsprojekt, möten med juryn, prisutdelning och dessutom sightseeing, föreläsningar och andra aktiviteter. 136 ungdomar från 36 länder deltar. Prisceremonin hålls den 16 september.