Ta del av vad vår svenska delegation Sachi Premaratne, Arian Chimenson, Freja Wallblom och Elisa Carnö från Sveriges Unga Forskningslandslag år 2023 upplevt efter fullspäckade dagar av nervpirrande jurymöten och monterutställningar!  

Du hittar EM-studion på Unga Forskares youtubekanal eller genom att klicka på videon nedan:

Vi håller tummarna för att juryn är lika imponerade av deras arbeten som vi är! Följ landslagsmedlemmarnas äventyr dag för dag främst på Forskningslandslagets Facebook– och Instagramsida!

Tack till våra landslagssponsorer Ericsson och AstraZeneca. Tack också till Beijerstiftelsen.

Info om tävlingen: 

Forsknings-EM, EU Contest for Young Scientists, startades av EU-kommissionen och arrangeras varje år i olika EU-länder för att lyfta fram Europas och världens främsta forskningsprojekt utförda av ungdomar i åldern 14-20 år. I år hålls tävlingen i Bryssel, Belgien. Programmet innehåller utställning med finalisternas forskningsprojekt, möten med juryn, prisutdelning och dessutom sightseeing, föreläsningar och andra aktiviteter. 136 ungdomar från 36 länder deltar. Prisceremonin hålls den 16 september.