Nu har både startskottet och finalfanfaren gått för Mostratec, Sydamerikas största vetenskapstävling för unga.

Våra två landslagsmedlemmar från Sveriges Unga Forskningslandslag år 2023, Jessika Fröjmark och Humaria Afrin, är åter hemma på svensk mark efter sin vistelse i Brasilien. För att värna om deras säkerhet med anledning av händelserna i Bryssel väljer vi att skriva om deras spännande upplevelser från tävlingen nu i efterhand.

Ta del av den första landslagsstudion och hör Jessikas och Humaria berätta om sina projekt och om sina förväntningar. Du hittar landslagsstudion på Unga Forskares youtubekanal eller genom att klicka på videon nedan.

Du kommer att få följa Jessikas och Humairas äventyr de kommande dagarna främst på forskningslandslagets Facebook- och Instagramsida och få höra deras reflektioner i landslagsstudios som publiceras här på ungaforskare.se. 

Tack till våra landslagssponsorer Ericsson och AstraZeneca. Tack också till Beijerstiftelsen och Stiftelsen Bengt Lundqvists minne.

Info om tävlingen: 

Mostratec, Sydamerikas största vetenskapstävling för unga. Ungdomar från hela världen möts för utställning, jurymöten, seminarier och kulturella aktiviteter i Novo Hamburgo, Rio Grande do Sul state i Brasilien. Mostratec arrangeras av den tekniska högskolan Fundação Liberato. Tävlingen hölls 23-27 oktober 2023.

Foto nedan: Gustav Gräll