Ta del av vad vår svenska delegation Jessika Fröjmark och Humaria Afrin från Sveriges Unga Forskningslandslag år 2023 upplevt efter fullspäckade dagar av nervpirrande jurymöten och monterutställningar!  

Du hittar landslagsstudion på Unga Forskares youtubekanal eller genom att klicka på videon nedan:Vi håller tummarna för att juryn var lika imponerade av deras arbeten som vi är! Följ landslagsmedlemmarnas äventyr dag för dag främst på Forskningslandslagets Facebook– och Instagramsida!

Tack till våra landslagssponsorer Ericsson och AstraZeneca. Tack också till Beijerstiftelsen och Stiftelsen Bengt Lundqvists minne.

Info om tävlingen: 

Mostratec, Sydamerikas största vetenskapstävling för unga. Ungdomar från hela världen möts för utställning, jurymöten, seminarier och kulturella aktiviteter i Novo Hamburgo, Rio Grande do Sul state i Brasilien. Mostratec arrangeras av den tekniska högskolan Fundação Liberato. Tävlingen hölls 23-27 oktober 2023.