Nu är anmälan öppen till Utställningen Unga Forskare, forsknings-SM för unga! 

Utställningen är Sveriges största vetenskapsmässa, mötesplats och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik för dig som går på gymnasiet och gör ett vetenskapligt projekt med koppling till naturvetenskap, teknik eller matematik!

Här kommer en hälsning från Tove Berglund som är vice projektledare för Utställningen Unga Forskare 2024.  

 

Hej blivande utställare!

Jag som skriver heter Tove Berglund och är vice projektledare för Utställningen Unga Forskare 2024 – Jag ser så mycket fram emot Utställningen! Du som läser detta överväger förmodligen i denna stund om du ska skicka in ditt gymnasieprojekt. Jag hoppas att detta ger dig motivation till att göra det!

Att skriva detta brev är svårt. Det finns så många fördelar med att delta att det är omöjligt att få ned allt på några enstaka rader. Hur sammanfattar jag alla lärdomar, magiska ögonblick och minnen för livet som så många deltagare från tidigare år har berättat om. Jag har själv träffat några av mina närmsta vänner genom Utställningen, det är en otroligt varm miljö där det skapas relationer som håller även efter deltagandet. Lika roligt och givande som det är att få ställa ut och berätta om sitt eget projekt, är det att få prata med och lära sig om vad andra har gjort.

Jag vet att det kan kännas läskigt att anmäla sig. Kanske är du inte helt klar med ditt arbete? Eller så är du nervös över hur det kommer gå? Det är helt naturligt att känna så, för det är lika pirrigt och ängsligt för alla som deltar i Utställningen.

Vad får du ut av att delta?

  • Få konstruktiv feedback från forskare innan du lämnar in till skolan.
  • Stöd genom hela processen med mallar, checklistor och verktyg för att lyckas och bli klar i tid.
  • Inspireras och håll motivationen uppe i ditt gymnasiearbete.
  • Möjlighet att träffa andra engagerade elever.
  • En brygga till högskola och arbetsliv.
  • Chans att vinna priser och stipendier till ett sammanlagt värde på hela 500 000 kr!

Anmälan är öppen 6 jan – 6 feb 2024. Alla projekt är välkomna – oavsett nivå och svårighetsgrad. Jag är så taggad på allt som väntar! Bakom kulisserna arbetar vi i utsällningsgruppen flitigt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. Vi har storslagna planer med många roliga och spännande aktiviteter, föreläsningar och priser för att få till den där magiskt pirriga känslan.

Jag vill verkligen starkt uppmana dig att anmäla ditt projekt. Du har ingenting att förlora! Oavsett var du är i processen, om du är klar eller precis kommit igång. Ta chansen! Det värsta som kan hända är att du får värdefull feedback från forskare inom ditt område och ett intyg på ditt deltagande. Och i bästa fall vem vet ses vi kanske på finalen om några månader. Mer information om Utställningen och anmälan hittar du här ungaforskare.se/utstallningen/

Stort lycka till! Jag och resten av utställningsgruppen hoppas att vi snart ser ditt projekt trilla in.

Tove Berglund, Vice projektledare

 

Letar du projektidéer eller inspiration och stöd till ditt projekt? Besök digitala finalutställningen 2023 och se vad andra elever gjort och hur de gått tillväga.

Boka in skolbesök! Gör en intresseanmälan via detta formulär för att få besök till din klass av en skolambassadör som berättar mer om Utställningen Unga Forskare.