VM är över för denna gång och vilken resa det har varit!

I sju dagar fick våra tävlande i forskningslandslaget ta del av den amerikanska vetenskapskulturen på Regeneron ISEF där tusentals av världens främsta unga forskare samlas. De har haft många spännande möten där varje interaktion har inspirerat och ytterligare gött det vetenskapliga intresset. I år blev det inga priser för vår svenska delegation men vi på Unga Forskare är otroligt stolta över Holger, Daria, Julius, Jonah och Johan!

På Unga Forskare strävar vi efter att Sverige ska anamma en del av den “science culture” som är inpräntat i det amerikanska skolsystemet. I tidig ålder blir STEM en naturlig del av de ungas vardag med vetenskapliga projekt, utställningar och “science clubs” – vi vill att det ska vara lika självklart här som där.

Stort tack till er som följt vår resa och hejat på i alla våra kanaler!

Året för Sveriges Unga Forskningslandslag fortsätter!

  • I juni kommer vi att samlas på Ericsson i Kista tillsammans med Scania för en inspirerande sponsordag med föreläsningar, workshops och spännande insikter i våra sponsorers forskning.
  • I slutet på augusti är det dags för nästa tävling för landslaget då Victoria Niska och Johan Dellbring tävlar i Vatten-VM, Stockholm Junior Water Prize.
  • I september åker vår delegation bestående av Louvisa Schmitz Svennesson, Maja Nilsson, Mallak Hussein, Erik Österberg och Gabriel Castell till Katowice i Polen för att tävla på Forsknings-EM, EUCYS.

Följ oss på sociala medier för att ta del av forskningslandslagets äventyr under hela året!
Instagram, Facebook, TikTok, LinkedIn