AKTUELLT

Är du säker? Höstlovsskola i cybersäkerhet

Höstlovsskolan #290CyberSecurity är en digital skola som riktar sig till unga i hela Sverige som går i årskurs 8 till första året på gymnasiet.

Som deltagare kommer du efter veckan att ha fått en bred bild av cybersäkerhet och vad det innebär att studera och arbeta inom området. Innehållet i lovskolan är en blandning av inspirationsföreläsningar och praktiska övningar.

Du kommer bland annat att få träffa cybersoldater, höra från personer som arbetar för att hitta säkerhetsbrister i system, samt lära dig om kryptering och programmering. Flera företag och organisationer från IT-branschen kommer att delta för att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

När? Höstlovsskolan hålls måndag – fredag kl 9.00 -15.00  under vecka 44.

Var? Lovskolan är digital och kommer att hållas via en digital mötesplattform. Mer information kommer när du blivit antagen.

Kostnad och förutsättningar Höstlovsskolan är helt kostnadsfri, men deltagande förutsätter att du har en dator och internetuppkoppling.

Om anmälan Inga förkunskaper krävs – enbart intresse och nyfikenhet! Det finns fortfarande några platser kvar – anmälan är öppen så länge det finns platser!

 

Öppen föreläsning om cybersäkerhet

Den 15 oktober kl 10-11 håller initiativet Är du säker? #290CyberSecurity en öppen föreläsning om cybersäkerhet i samband med Digital Idag. Digital Idag är en nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar.

Föreläsningen syftar till att skapa säkrare vanor på internet och väcka intresse för teknik och IT. Deltagarna får under en interaktiv timma lära sig hur man skapar säkra lösenord och skyddar sina uppgifter på internet, om cookies och phishing med mera! Föreläsningen är öppen för allmänheten – du är välkommen som nyfiken individ eller som lärare tillsammans med din skolklass. Innehållet är anpassat efter gymnasienivå så anmäl gärna din klass idag. 

Under föreläsningen kommer deltagarna att kunna svara på frågor via verktyget Mentimeter, det är därför bra om du har tillgång till dator/surfplatta/mobil under delar av föreläsningen.

Vill du veta mer om Är du säker? #290CyberSecurity? Läs mer om initiativet här.

 

Föreläsning om cybersäkerhet för föräldrar

Hur gör man för att skapa säkra lösenord? Vilka spår lämnar vi efter oss på internet? Hur kan jag som förälder få bättre koll på mitt barns vanor på internet?

Välkommen på en föreläsning för föräldrar om cybersäkerhet. Tillsammans med två IT-experter får du lära dig mer om hur du och dina barn kan skydda sina uppgifter på internet. Föreläsarna är experter inom IT och säkerhet och kommer med ett tekniskt perspektiv hjälpa dig att få en större förståelse för hur vi kan skapa förutsättningar för våra barn att agera säkert på internet.

När: Onsdagen den 20 oktober, kl 19-20.
Hur: via Teams

Varmt välkommen!

Har du några frågor, vänligen kontakta mia-lie.nylund@ungaforskare.se