Genomför ditt eget forskningsprojekt på ABB Corporate Research!

Tillsammans med ABB presenterar vi i år en unik möjlighet att under sommarlovet fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom naturvetenskap och teknik. Stipendiet omfattar åtta veckors forskning på ABB Corporate Research i Västerås, ABB:s allra största forskningsanläggning. I toppmoderna labb får du där tillsammans med ABB:s erfarna forskare möjlighet att genomföra ditt alldeles egna forskningsprojekt inom antingen Smart Energy, Smart Buildings eller Smart Robots.

ABB står för boendekostnaderna och betalar dessutom ut 22 500 Kr/månad för genomfört forskningsprojekt*.

* Observera att du beroende på din totala årsinkomst kan bli skattepliktig för lönen och boendeförmånen.

Vem kan söka stipendiet?

Stipendiet kan sökas av dig som är universitets- eller högskolestuderande, är 18–25 år gammal, samt är medlem i någon av Unga Forskares medlemsorganisationer. Är du inte medlem kan du bli det kostnadsfritt i samband med ansökan.

Du har utöver ovanstående krav utmärkt dig genom goda prestationer i och utanför skolan inom kemi, fysik, mekanik, mjukvara, elektronik eller User Experience, samt har potential att kunna genomföra forskningsprojekt inom dessa områden.

Stipendiaterna utses av en jury av forskare och representanter från Unga Forskare och ABB.

Hur söker du stipendiet?

Läs mer här