I maj 2018 börjar EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) att gälla. Det innebär att ansvaret för organisationer och föreningar som lagrar personuppgifter kraftigt utökas. Unga Forskare har till kongressen bjudit in alumnen Axel Tandberg, en av Sveriges ledande personuppgiftsexperter, för att förklara hur just din förening påverkas av den nya förordningen. 

När GDPR träder i kraft om lite mer än ett halvår är det viktigt för samtliga organisationer och föreningar i Sverige att ha koll på det nya regelverket. Vad kommer räknas som en personuppgift? Hur länge får personuppgifter lagras? Vad händer om vi bryter mot förordningen?

Vi är glada över att kunna ge våra föreningar denna exklusiva möjlighet att ta reda på mer och ställa frågor om den nya dataskyddsförordningen. Inte minst med tanke på att personer med Axel Tandbergs kompetens idag är väldigt efterfrågade. Tandberg har en gedigen bakgrund inom personuppgiftsfrågor och är dessutom känd för att på ett enkelt och underhållande sätt kunna förklara komplicerade juridiska frågor.

Kongressen går av stapeln 21 oktober på Ekonomikum i Uppsala och är en del av Unga Forskares jubileumshelg 20-22 oktober. Utöver Axel Tandberg har vi redan presenterat fyra inspirationsföreläsare som du kan läsa mer om här.

Har er förening glömt att skicka ombud?

Skicka ett mail till sinan.akdag@ungaforskare.se och anmäl er här.