Unga Forskare lanserar ett startkit för gymnasiearbetet. Materialet fungerar som stöd och komplement till gymnasielärare och är en möjlighet att engagera, motivera och inspirera elever för kursen.

Många skolor upplever problem med kursen gymnasiearbetet, där eleverna ska genomföra ett vetenskapligt projektarbete. Vanliga problem är brist på tid och andra resurser, och svårigheter att stötta, motivera och inspirera eleverna fullt ut. Ett icke godkänt gymnasiearbete är en av de vanligaste orsakerna till att elever inte får ut sin studentexamen och högskolebehörighet. Kursen har samtidigt ett viktigt syfte i att träna eleverna inför högskolan. Materialet är ett sätt att stödja skolorna i arbetet.

Genom verklighetskopplade och inspirerande exempel och mallar gör vi det lätt för elever att lyckas och bli klara i tid. I kitet ingår en mall för en tidsplan, en checklista för att formulera en frågeställning, en mall för den vetenskapliga rapporten samt projektförslag inom olika ämnen. Verktygen är redigerbara och kan anpassas efter skolans behov.

Materialet finns att ladda ner på utbudet. Det är populärt – om det är slut i lager så kika in om några dagar igen! Det finns även att ladda ner på våra lärarsidor där det även mer mer material för skolan.

I augusti erbjuder vi även tre kostnadsfria webinarier för elever om gymnasiearbetet. I webinariet Lyckas med ditt gymnasiearbete! går vi igenom 6 viktiga steg för att lyckas med gymnasiearbetet: Hur kommer man på en bra idé? Hur får man motivation att jobba på så att man blir klar i tid? Hur skapar man förutsättningar att åstadkomma ett projekt av hög vetenskaplig kvalitet? Det och mycket mer går vi igenom.

26 aug kl 13.00-13.45: Anmäl dig här

27 aug kl 14.00-14.45: Anmäl dig här

31 aug kl 18.30-19.15: Anmäl dig här