Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Anmälan Borealis DIGITAL Science Week v 30 – oavsett var du bor!

9 mars, 2020 - 1 juni, 2020

Gratis*

Inställda sommarplaner?
Anmäl dig till Borealis DIGITAL Science Week redan idag!

Ta chansen att tillsammans med 2 taggade handledare upptäcka molekyler och celler, lära dig mer om fysikens lagar, lösa matematiska problem och programera.
På grund av situationen med Covid-19 har vi, tillsammans med våra partners, Borealis och Göteborgs universitet beslutat att hålla en digital sommarforskarskola som alternativ till att ställa in.

Vi hoppas att du är lika taggad som oss på att testa detta nya upplägg.

Alla deltagare behöver tillgång till

  • En plats att vara på med internetuppkoppling
  • En dator
  • Ladda hem och installera appen Teams(licens och tillgång som du behöver får du av oss inför start). Det är via Teams som vi kommer hålla hela sommarforskarskolan. Invigning, lärakännaaktiviteter, case i grupper, korta presentationer och föreläsningar, hjälp av handledarna osv.
  • En webläsare

Du behöver inte köpa något för att delta

Vi skickar ett paket till dig med det material du behöver för laboration hemma i god tid inför sommarforskarskolan.  Vi kommer också be dig använda saker i ditt hem eller att gå utomhus för att undersöka något föremål. Du behöver inte införskaffa något specifikt för kursen utan du kan använda det som finns hemma. Vi kan komma att be dig titta i dina skåp och vi hjälper dig att hitta alternativ som fungerar. Du behöver små mängder av något du har hemma och du behöver inte köpa något för dessa moment.

CASE-baserat upplägg:

Vi kommer jobba CASE-baserat i grupper med blandade åldrar, vissa moment kommer ske i storgrupp andra enskilt. Under veckan kommer ni att få 2 CASE. Utöver detta finns det lite extra utmaningar för grupper som blir klara före utsatt tid.
Måndagen börjar med invigning och lära känna aktiviteter följt av introduktion till CASE 1 där du delas in i en blandad grupp. Under veckan går ni sedan över till CASE 2 där du delas in i ny grupp. Veckan avslutas med en avslutning.

Plats

Borealis Digital Science Week kommer hållas online på distans i år. En plats där du kan vara online, i hemmet, sommarstugan, biblioteket eller var du än befinner dig.

Borealis Digital Sciece Week

vardagar v 30
Ungaforskare.se/borealis

Först till kvarn!

*Sommarforskarskolan är gratis men en kostnad på 1000 kr tillkommer vid ogiltig frånvaro under mer än en dag eller uppsägning av plats med mindre än en månad innan sommarforskarskolan

Sommarforskarskolan arrangeras av Unga Forskare i samarbete med Borealis och Göteborgs Universitet.

 

Detaljer

Start:
9 mars, 2020
Slutar:
1 juni, 2020
Kostnad:
Gratis*
Webbplats:
ungaforskare.se/borealis

Arrangör

Unga Forskare
Visa Arrangör-webbplats