Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sommarforskarskolan Forskarmöten 2019 (Sveriges unga akademi)

12 augusti, 2019 - 14 augusti, 2019

Den 12–14 augusti 2019 arrangerar Sveriges unga akademi sommarforskarskolan Forskarmöten i Fiskebäckskil på västkusten. Här får ungdomar möta unga, ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik. Är man nyfiken på vad en forskare gör, vad man kan forska om och hur man blir en forskare? Då är Forskarmöten helt rätt!

Dagarna är fyllda med samtal där deltagarna delas in i grupper och får diskutera olika aspekter på forskning med flera olika forskare. De kommer även få lyssna till korta vetenskapliga föreläsningar från olika forskningsfält. De vetenskapliga diskussionerna varvas med studiebesök, spel och utflykter. Tid kommer även avsättas för att deltagarna ska lära känna varandra och bilda egna nätverk. Forskarmöten är kostnadsfritt och Sveriges unga akademi står för mat, logi samt ersätter resor upp till ett maxbelopp. Forskarmöten är förstås alkohol- och drogfritt.

Alla intresserade gymnasieelever (inom alla ämnen) som ska börja årkurs 3 till hösten eller som går ut åk 3 nu till våren, är varmt välkomna att söka. Och vi behöver hjälp med att nå ut till dem! Hjälp oss gärna sprida och dela information om Forskarmöten till elever och lärare på gymnasieskolan! Skriv gärna ut den bifogade flyern och postern om Forskarmöten och anslå på din skola.

Mer information och ansökningshandlingar finns härSista ansökningsdag är den 6 maj. Följ Forskarmöten på Facebook och dela videoklipp (sök på Forskarmöten på YouTube).

Detaljer

Start:
12 augusti, 2019
Slutar:
14 augusti, 2019
Webbplats:
www.sverigesungaakademi.se

Arrangör

Sveriges Unga Akademi
E-post
info@sverigsungaakademi.se

Plats

Fiskebäckskil
Sverige+ Google Map