Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

IYPT Swedens forskningsläger

9 november, 2018 - 11 november, 2018

Går det att syssla med riktig forskning redan när man går på gymnasiet? Absolut!

Fysiktävlingen International Young Physicists Tournament har i mer än 30 år givit gymnasieelever möjlighet att få bli forskare och tillhöra ett forskningsprojekt där eleverna löser något av de 17 problem som finns varje år, och kan hittas här.

Vi på IYPT Sweden följer upp succen från förra läsåret där 50-talet ungdomar producerade forskning av hög kvalité tillsammans och löste flera av forskningsproblemen, samtidigt som de hade väldigt roligt och fick en upplevelse för livet. Elevernas resultat lade grunden för skrällen där Sverige blev sjätte bäst i världen och näst bäst i Europa i Fysik VM.

Under några intensiva dagar får deltagarna möjlighet att vetenskapligt undersöka problemen, göra experiment, jämföra med teori samt diskutera massor av spännande fysik, teknik och matematik långt över den vanliga gymnasienivån. Detta är perfekt både för de elever som redan arbetar med ett av IYPT problemen som gymnasiearbete, men också för elever så går andra året på gymnasiet och vill testa på hur det är att göra gymnasiearbete.

Syftet med lägret är att stimulera duktiga elever inom forskning och fysik samt utveckla deras förmågor i problemlösning och tävlande. Under lägret erbjuds eleverna att ingå i ett forskarlag tillsammans med tidigare deltagare i den internationella tävlingen av IYPT samt ledningen för IYPT i Sverige. Under lägret kommer deltagarna få jobba med något av projekten från årets problem i IYPT, de som har det som gymnasiearbete får även möjlighet att träffa andra elever som arbetar med samma projekt och utbyta erfarenheter, medan nya elever får en möjlighet att direkt kastas in i forskningsvärlden.

Förra årets läger rapporterades flitigt i media, läs några urval: här, här, här.

Läs mer om forskningslägret (schema, kostnader, anmälan) och IYPT här.

 

Detaljer

Start:
9 november, 2018
Slutar:
11 november, 2018

Arrangör

IYPT Sweden
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Lund Universitet