Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sista ansöknigsdag Forskarmöten 2018

4 maj, 2018

FORSKARMÖTEN 2018

Den 13–15 augusti 2018 arrangerar Sveriges unga akademi sommarforskarskolan Forskarmöten www.sverigesungaakademi.se/fomo2018 i Fiskebäckskil på västkusten. Här får ungdomar möta unga, ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik. Är man nyfiken på vad en forskare gör, vad man kan forska om och hur man blir en forskare? Då är Forskarmöten helt rätt!

Dagarna är fyllda med samtal där deltagarna delas in i grupper och får diskutera olika aspekter på forskning med flera olika forskare. De kommer även få lyssna till korta vetenskapliga föreläsningar från olika forskningsfält. De vetenskapliga diskussionerna varvas med studiebesök, spel och utflykter. Tid kommer även avsättas för att deltagarna ska lära känna varandra och bilda egna nätverk. Forskarmöten är kostnadsfritt och Sveriges unga akademi står för mat, logi samt ersätter resor upp till ett maxbelopp. Forskarmöten är förstås alkohol- och drogfritt.

Alla intresserade gymnasieelever (inom alla ämnen) som ska börja årskurs 3 på gymnasiet till hösten, är varmt välkomna att söka.

Mer information och ansökningshandlingar finns här www.sverigesungaakademi.se/fomo2018. Sista ansökningsdag är den 4 maj. Följ Forskarmöten på Facebook och dela videoklipp.

Frågor?
Kontakta oss gärna:
Anna Kjellström
Sveriges unga akademis sekretariat

info@sverigsungaakademi.se eller 08-673 97 45

SVERIGES UNGA AKADEMI www.sverigesungaakademi.se är en tvärvetenskaplig akademi för ett urval av de bästa yngre forskarna i Sverige, med en verksamhet som vilar på tre ben: tvärvetenskap, forskningspolitik och utåtriktat arbete. Akademin är en oberoende plattform som ger yngre forskare en stark röst i den forskningspolitiska debatten och som arbetar med att föra ut forskning till unga. Inom akademin möts unga forskare över lärosätes- och disciplingränser för att samtala om forskning och forskningsrelaterade ämnen. Sveriges unga akademi bildades på initiativ av Kungl. Vetenskapsakademien 2011 och har idag 33 ledamöter.

Detaljer

Datum:
4 maj, 2018
Webbplats:
www.sverigesungaakademi.se/fomo2018

Arrangör

Sveriges Unga Akademi
E-post
info@sverigsungaakademi.se