Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Vår gemensamma framtid

24 september @ 13:00 - 14:00

Vår gemensamma framtid – unga, forskare och politiker möts i klimatsamtal

Unga Forskare deltar i ForskarFredag!

🌏 Klimatforskningen pekar i en tydlig riktig, men vad gör beslutsfattarna för att säkra vår framtid? Och vad kan du själv göra?
Anmäl dig eller din klass till ett samtal där unga, forskare och politiker möts för att diskutera ungas frågor om vår gemensamma framtid
Samtalet är en del av ForskarFredag och hålls den 24 september.

Del 1, kl. 13.00-13.30: Varför ska vi lyssna på forskningen?
🌍 Professor Joacim Rocklöv, Umeå universitet. Epidemiolog och modellerare som forskar om klimatförändringarnas inverkan på hälsan.
🌏 Regeneration 2030. Ungdomsinitierad och -ledd oberoende organisation som verkar för en grön omställning i Norden och Baltikum.

Del 2, kl. 13.30-14:00: Hur agerar politikerna på det forskningen säger oss?
🌏 Jytte Guteland (S), EU-parlamentariker och chef för Europaparlamentets förhandlingsdelegation som har förhandlat fram Europeisk klimatlag.
🌏 Johan Kuylenstierna, ordförande Klimatpolitiska rådet. Klimatpolitiska rådet utvärderar regeringens politik och de underlag den bygger på, utifrån ett klimatperspektiv.
🌏 Regeneration 2030. Ungdomsinitierad och -ledd oberoende organisation som verkar för en grön omställning i Norden och Baltikum.

Moderator för samtalet är Unga Forskares förbundsordförande Max Vinger.

Eventet riktar sig främst mot elever och andra nyfikna i gymnasieålder och uppåt. Innehållet i diskussionerna formas av er som deltar, så skicka in ämnen, frågor eller tankar som ni vill att panelerna ska diskutera i förväg. Frågorna skickas in här: https://forskarfredag.se/fragor-var-gemensamma-framtid/

Samtalet är digitalt, men sänds från Kulturhuset Stadsteatern, i samarbete med Lava. Mer information och förslag till undervisningsupplägg finns på www.forskarfredag.se

Detaljer

Datum:
24 september
Tid:
13:00 - 14:00
Webbplats:
https://forskarfredag.se/

Arrangörer

ForskarFredag
Vetenskap&Allmänhet