Dags för dig som är lärare att planera upp hösten! Låt Unga Forskare hjälpa dig i att planera, stödja och inspirera dina elever i vetenskap och forskning!

Anmäl dig till Unga Forskares lärarnyhetsbrev!

Stöd i gymnasiearbetet

Låt din klass få besök av en skolambassadör som berättar om hur Utställningen Unga Forskare hjälper till med genomförandet av gymnasiearbetet, och samtidigt ger ett minne för livet!

Inspiration till projektidéer? Besök den digitala finalutställningen i Utställningen Unga Forskare 2022 och se vad andra elever gjort. Kika också in i våra digitala montrar där företag och lärosäten presenterar sin nyaste forskning och ladda ner tillhörande projektidéer.

Hjälp med strukturen i gymnasiearbetet? Ladda ner våra mallar och checklistor! Vi erbjuder också öppna föreläsningar till stöd för momenten i gymnasiearbetet.

Verktyg, inspiration och projektidéer

Intresseanmälan för besök av skolambassadör

Boka in en IT-expert i höst

Cybersecurity Academy erbjuder kostnadsfria föreläsningar om IT-säkerhet tillsammans med en IT-expert. Eleverna får lära sig om hur de skyddar sina uppgifter online, skapar säkra lösenord och reflektera över vikten av cybersäkerhet i samhället. Initiativet, som bytt namn till Cybersecurity Academy från #290CyberSecurity, har även en ny hemsida där du kan läsa mer om initiativet, föreläsningarna och lämna en intresseanmälan: https://cybersecurityacademy.se/

Träning i vetenskaplig engelska

Stockholm International Youth Science Seminar är tillbaka! Under Nobelveckan, v 49, samlar vi ca 25 briljanta unga unga forskare från hela världen för att inspirera gymnasieelever med sin forskning. Dina elever får öva på vetenskaplig engelska och inspireras av forskarnas arbeten.

Ta del av vårt skolmaterial kopplat till seminariet. Eleverna tränar läsförståelse, hörförståelse, vetenskapligt skrivande och presentation på engelska.

Ta del av undervisningsmaterial

Läs mer om SIYSS