Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Höstlovsskola i cybersäkerhet!

1 november, 2021 - 5 november, 2021

Är du säker? #290CyberSecurity Höstlovsskola

Vill du veta mer om cybersäkerhet? Är du intresserad av teknik? Går du i årskurs 8, 9 eller första året på gymnasiet? Anmäl dig då till vår höstlovsskola i cybersäkerhet!

Höstlovsskolan #290CyberSecurity är en digital skola som riktar sig till unga i hela Sverige som går i årskurs 8 till första året på gymnasiet. Lovskolan hålls under vecka 44 och syftar till att sprida fördjupad kunskap om cybersäkerhet, såväl som att främja intresse för teknik.

Som deltagare kommer du efter veckan att ha fått en bred bild av cybersäkerhet och vad det innebär att studera och arbeta inom området. Innehållet i lovskolan är en blandning av inspirationsföreläsningar och praktiska övningar – med fokus på problembaserat lärande.

Du kommer bland annat att få träffa cybersoldater, höra från personer som arbetar för att hitta säkerhetsbrister i system, samt lära dig om kryptering och programmering. Flera företag och organisationer från IT-branschen kommer att delta för att dela med sig av dina kunskaper och erfarenheter. Under en digital mässa får deltagarna möjlighet att ställa frågor till företag och organisationer, med syfte att ge ytterligare förståelse för hur framtiden som säkerhetsexperter kan se ut!

Höstlovsskolan är kostnadsfri och anmälan är öppen för alla elever i årskurs 8 till första året i gymnasiet, i hela Sverige. Inga förkunskaper krävs – enbart intresse och nyfikenhet! Antalet platser är begränsade.

Anmälan öppnar 6/9. Har du frågor? Kontakta mia-lie.nylund@ungaforskare.se

Detaljer

Start:
1 november, 2021
Slutar:
5 november, 2021