Ansökan

 

VAD ÄR ASTRAZENECAS SOMMARFORSKARSKOLA?
Vi riktar oss till elever som våren 2024 går ut 8:an eller 9:an och som tycker att naturvetenskap och teknik är roligt. Forskarskolan har ett intensivt schema mellan 9.00-15.00 varje vardag, och det är viktigt att eleverna kan delta varje dag då undervisning bedrivs under perioden. Deltagarna ansvarar själva för mat och boende under sommarforskarskolan. Deltagande är kostnadsfritt. Information om detta kommer om du blir antagen.

AstraZenecas Sommarforskarskola arrangeras av Unga Forskare med AstraZeneca som sponsor. Unga Forskare är en ideell organisation med syfte att utveckla ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. 

MÅLSMAN FYLLER I
Ansökningsformuläret ska fyllas i av målsman. Bekräftelse på anmälan kommer skickas till målsmans epostadress, medan antagningsbesked och all annan information kommer att skickas till elevens och målsmans epost-adress. Kontrollera gärna en extra gång att mailadressen är korrekt. Ska du anmäla flera barn, fyll i anmälan en gång för varje barn.

ANMÄLNINGSPERIODEN
De 36 platser vi har kommer slumpmässigt lottas ut bland alla anmälda. Anmälningsperioden är 4-24 mars. När platserna fyllts går det bra att anmäla sig till reservkön ända fram till 26 maj. Anmälan till reservkö görs i samma formulär. 

ANTAGNING

  • Platserna lottas ut bland de anmälda och besked kommer att mailas ut till samtliga, oavsett om du fått en plats eller en plats i reservkön.
  • Besked mailas ut 25-27 mars och för att behålla sin plats behöver ett bekräftelseformulär fyllas i senast 8 april. Därefter tillsätts reserver till lediga platser. 
  • Har du inte fått ett antagningsbesked under den angivna perioden, kontrollera först din skräpkors och finns det inte där, maila maria.osterlund@ungaforskare.se.