På den här sidan hittar du svaren på de vanligaste frågor vi får. Om du inte hittar svaret på din fråga är du vällkommen att maila projektledare Victor Svedenblad på victor.svedenblad@ungaforskare.se

Jag kan inte ansöka.

Ansökningsperioden för 2022 är onsdag 9 mars till söndag 10 april. Därefter kan du anmäla dig till reservlistan fram till dess att respektive Sommarforskarskola startar.

Vad kostar Sommarforskarskolan?

Att delta är helt gratis. Resor till och från Sommarforskarskolan samt eventuella resor till och från studiebesök står eleverna för. Vi tar ut en avgift för de elever som avanmäler sig senare än 1 månad innan start eller som deltar under färre än totalt fyra dagar.

Vilka datum och tider är Sommarforskarskolan?

Sommarforskarskolan 2022 är vecka 24-25 (onsdag-tisdag med uppehåll över helgen) och vecka 27 (måndag-fredag). Skoldagarna varar alla vardagar mellan 9.00-15.00. 

Var hålls Sommarforskarskolan?

All undervisning i årets Sommarforskarskola kommer ske på plats. Platserna är KTH i Stockholm samt en icke bekräftad plats i Göteborg.

Hur vet jag om jag fått en plats?

Efter att anmälan stängt meddelar vi dig så fort som möjligt om du fått en bekräftad plats eller om du står i reservkö. Viss handläggningstid kan förekomma men vi strävar efter att ge dig besked så snart som möjligt.

Får eleverna mat i skolan?

Nej, alla ordnar med egen mat. Det kommer finnas möjlighet att värma mat på plats.

Har ni försäkringar?

Ja, alla elever täcks av en ansvars- och olycksfallförsäkring under de tider Sommarforskarskolans verksamhet pågår.

Kan man delta om man bor i en annan stad?

Det kan man, men vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa långväga deltagare med resa eller boende under Sommarforskarskolan.