På den här sidan hittar du svaren på de vanligaste frågor vi får. Om du inte hittar svaret på din fråga är du vällkommen att maila maria.osterlund@ungaforskare.se

Jag kan inte ansöka.

Ansökningsperioden för 2024 är 4-24 mars. Därefter kan du anmäla dig till reservlistan fram till 26 maj.

Vad kostar Sommarforskarskolan?

Att delta är helt gratis. Resor till och från Sommarforskarskolan samt eventuella resor till och från studiebesök står eleverna för. Vi tar ut en avgift för de elever som avanmäler sig senare än 1 månad innan start eller som deltar under färre än totalt fyra dagar.

Vilka datum och tider är Sommarforskarskolan?

Sommarforskarskolan 2024 är vecka 24-25 (torsdag-onsdag med uppehåll över helgen) och vecka 27 (måndag-fredag). Skoldagarna varar alla vardagar mellan 9.00-15.00. 

Var hålls Sommarforskarskolan?

All undervisning i årets Sommarforskarskola kommer ske på plats. Platserna är KTH i Stockholm samt på Chalmers i Göteborg.

Hur vet jag om jag fått en plats?

Under 25-27 mars kommer målsman få ett antagningsbesked via angiven epostadress om du plats eller om du står i reservkö. 

Får eleverna mat i skolan?

Nej, alla ordnar med egen mat. Det kommer finnas viss möjlighet att värma mat på plats. Ta med egna bestick och vattenflaska.

Har ni försäkringar?

Ja, alla elever täcks av en ansvars- och olycksfallförsäkring under de tider Sommarforskarskolans verksamhet pågår.

Kan man delta om man bor i en annan stad?

Det kan man, men vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa långväga deltagare med resa eller boende under Sommarforskarskolan.