Vi är glada över att presentera alla datum och våra medarrangörer av Utställningen Unga Forskare 2019. Sveriges största vetenskapstävling för unga genomförs med en digital anmälan, semifinaler i åtta städer och final på Tekniska museet i Stockholm. Vi delar ut priser till ett värde av över 500 000 kr och utser Sveriges unga forskningslandslag som representerar Sverige i internationella tävlingar. Gymnasieelever är välkomna att vara med i tävlingen och alla är välkomna att besöka våra utställningar!  

Anmälan

Bestäm dig redan nu. Klart du ska vara med! Utställningen Unga Forskare välkomnar gymnasieelever som har gjort projekt inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Du kan anmäla ditt projekt 7 januari – 7 februari 2019. Anmälan görs via vår hemsida och du väljer själv om du vill lämna in en färdig projektrapport eller en sammanfattning av rapporten där du beskriver hur långt ni har kommit med arbetet. Det är helt gratis att vara med och varje projekt kan bestå av 1-4 personer. Om ni är fler än 4 som gjort ett projekt går det bra att anmäla projektet, men max 4 personer från projektgruppen kan delta i tävlingen.

Läs mer om anmälan och tävlingsreglerna 2019.

Semifinal 2018. 

Finalen 2018.

 

Semifinaler 

En jury med forskare och experter läser alla anmälda projekt och väljer ut vilka som går vidare till våra semifinaler. Utställningen Unga Forskare har åtta semifinaler som arrangeras från norr till söder, i samarbete med universitet, högskolor och science center. Här finns massor med inspiration för skolklasser som ska skriva gymnasiearbetet!

Projekten som går vidare till semifinal får vara med på en spännande dag med utställning, möte med jury och roliga aktiviteter. Varje projekt får en egen monter och visar upp sitt arbete genom att till exempel göra egna affischer, visa bilder och ta med prylar som används till projektet.

 

Finalen 2018.

 

Finalen 

Från semifinalerna går 55 projekt vidare till finalen, där vi utser Sveriges unga forskningslandslag 2019 och delar ut priser till ett värde av över 500 000 kr. Finalen arrangeras i samarbete med Tekniska museet i Stockholm. Det är två utställningsdagar 27-28 mars och prisutdelning 29 mars.

Det är fri entré för alla som föranmäler sig och förutom utställningen med alla finalprojekt har vi även inspirerande föreläsningar med forskare och tips på hur du lyckas med ditt gymnasiearbete.

Läs mer om finalen och alla priser.

 

Sveriges unga forskningslandslag 2018.

 

Kontakta oss!

Har du några frågor? Hör av dig till projektledare Jonathan Jilg: jonathan.jilg@ungaforskare.se

 

 

Copyright – översta bilden med alla datum för semifinalerna
Bild av Luleå: “Luleå University of Technology 2011”, Lars Falkdalen Lindahl, Wikimedia Commons, CC BY 3.0
Bild av Göteborg: “Göteborg in moon light”, Amjad Sheikh, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Bild av Karlshamn: “20090809 Karlshamn, Rathaus und Springbrunnen”, Klugschnacker, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Bild av Malmö: “Stortorget in Malmö, Sweden”, Christian Beiwinkel, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0
Bild av Stockholm: “Riddarholmen from Stockholm City Hall tower”, Benoît Derrier, Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0
Bild av Lund: “Lund University library”, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Bild av Borlänge: “Dalarna University library”, Lsj, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0