Semifinalerna 

Har du gått vidare till semifinal? Grattis! På semifinalen får du presentera ditt projekt i monter för jury och skolor/ allmänhet där du även kan visa din poster och annat material. Du får personlig feedback och tips från forskarna i juryn. Du får också träning i presentationsteknik, ta del av inspirationsaktivtet och träffa andra semifinalister.

Mer info om vad som gäller för dig får du från din semifinalsarrangör efter att du fått en semiplats. Om du vill veta vad juryn kommer att bedöma på kan du läsa detta dokument.

Att delta i en semifinal

På semifinalen kommer du få presentera ditt projekt muntligt och visa poster och annat material i en monter. Det kan vid en första anblick verka läskigt att presentera sitt projekt – men juryn är positiva och snälla. Vi vet av erfarenhet att nervositeten brukar lägga sig när man väl är igång.

Poster och material

Här intill kan du se tips på hur du gör en bra poster. I samtalet med juryn ska du också presentera ditt projekt kort muntligt och svara på frågor. 

Juryn

Projektbedömningarna utförs av en jury som består av forskare med expertkunskaper inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är de som avgör vilka projekt som ska vinna vilka priser. Projekten bedöms på vetenskapligt utförande, kreativitet och nytänkande, utförande och grundlighet, självständighet och förståelse, samt framställning och presentation. Juryn arbetar utifrån att ge positiv feedback och konstruktiv kritik. De kan ställa svåra frågor men är alltid vänliga och positiva i sitt bemötande. De kan dessutom ge dig tips på hur du kan finslipa och förbättra ditt projekt och din presentation inför finalen eller slutinlämningen till skolan!