Semifinalerna hålls över hela landet

 

I februari och mars 2019 hålls semifinaler runt om i landet. Till semin kvalificeras du från den första digitala anmälan. Då har juryn tittat på ditt projekt och bekräftat att det håller en tillräckligt hög nivå för att vara med i semifinal. Semifinalen hålls under en dag på ett universitet, högskola eller science center.

Utställningen vidgar vyer

På semifinalen får du ställa ut ditt projekt i monter och presentera det för allmänheten och klasser som kommer och besöker. Du får träffa och lära känna elever från andra skolor, titta på deras projekt och inspireras av andras tankar och idéer. Du får träning i muntlig och visuell presentation och lyssna på andra elevers projekt, som är viktiga inslag i gymnasiearbetet och en bra träning inför framtida högskolestudier. Alla utställare bjuds på lunch och en spännande föreläsning, rundvandring eller andra aktiviteter. På många semifinaler får du en inblick i universitets- och studentvärlden och får lyssna på gästföreläsare och studentrepresentanter på plats.

Varje semifinal avslutas med en prisutdelning, där vi delar ut 2 000 kr till det bästa vattenprojektet, Publikens pris, och såklart ett antal platser till vår nationella final. På vissa semifinaler delas dessutom ytterligare priser ut. Alla semifinalister får också ett diplom. Läs mer om hur semifinalen går till på just din orts flik i menyn.

 

 

Möten med forskare

Som utställare får du möjlighet att presentera och diskutera ditt projekt med juryn. Juryn består av forskare och näringslivsrepresentanter med kunskaper inom ditt område. Juryn arbetar utifrån att ge positiv feedback och konstruktiv kritik. De kan ställa svåra frågor men är alltid vänliga och positiva i sitt bemötande. De kan dessutom ge dig tips på hur du kan finslipa och förbättra ditt projekt och din presentation inför finalen eller slutinlämningen till skolan!